eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » GPS
GPS problem :/

Użytkownik

DM Maniac

Tematów: 16

Wysłano: 2008-02-01, 09:28

Kupilem od goscia uzywany odbiornik gps ,mial byc dobry podlaczam w domu a tutaj widze ze odbiornik ma problem z lapaniem satelit wczoraj lapal ale tez rozlaczal jak sprawdzalem u tesciow dzisiaj w domu sprawdzam i dupa non stop w tom tomie komunikat Oczekiwanie na prawidlowy sygnal GPS, juz przy oknie stawialem i nic,co moze byc ktos sie orientuje ??
DM maniac i mietek juz po malym tuningu :D

Użytkownik

Tematów: 4

Wysłano: 2008-02-01, 10:58

to po pierwsze, wyjsc na otwarta przestrzen, a po drugie dac mu nawet z 20minut dzialania na powietrzu, w koncu ostanie jego uzycie moglo byc w calkiem innej czesci PL i niewiadomo kiedy. (w szczegoly nie bede sie wdawal)
HTC Himalaya wm5
HTC Himalaya wm6.1
HTC BlueAngel wm6

Użytkownik

Tematów: 5

Wysłano: 2008-02-01, 12:10

Dokladnie. Na dwor z nim i kilka, kilkanascie minut mu dac na posciaganie sobie rzeczy z satelitek. :)
Kiedys jak polozylem na parapecie GPSa, to w sumie trzymal fiksa (a przynajmniej tak mi sie wydaje, bo go polozylem i sobie poszedlem robic cos innego), ale rozrzut w pozycji mial na ponad 100m! :D

Użytkownik

Tematów: 17

Wysłano: 2008-02-01, 14:15

Rozwiązanie jest banalne :D - nie styka Ci dokładnie bateria. Miałem to samo z moim NAVIBE - głowiłem się ze 3 dni co jest grane zanim zauważyłem, że jak leży bez ruszania to wszystko gra. Tylko w ruchu się co chwila rozłączał. Problem rozwiązałem wpychając dwie kartki papieru między baterię i obudowę - działa jak złoto!
http://chowaniec.el-kfa.net/images/baner.jpg

Użytkownik

DM Maniac

Wysłano: 2008-02-01, 23:55

Problem rozwiazany nie laczy naweet nieraz w aucie ale jak zlapie sygnal na dworzu to moge go wlozyc gleboko do skrytki i chodzi i tak jak ta lala dzisiaj byly pierwsze testy :D

Użytkownik

DM Maniac

Wysłano: 2008-02-01, 23:57

Sciaga sygnal z 5-8 satelit wiec nie jest tak zle :),mapa chodzi dobrze szybko i mimo malego wyswietlacza w n6120 clasic jest czytelna a komentarze o kierunkach dosyc glosno wymawiane wiec nie zmieniam fona na zadnego palmtopa
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » GPS
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)