eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne
Konfiguracja routera-zabezpieczenia

Użytkownik

DM Maniac

Tematów: 16

Wysłano: 2008-03-28, 00:08

Mam pytanie odnosnie konfiguracji routera jak najlepiej go zabezpieczyc przed wlamaniami jakim szyfrowaniem: Typ zabezpieczenia ktore jest najlepsze - WPA Personal, Wpa2 personal, Wpa enterprise, Wpa2 enterprise, czy 802,1X i jaki wybrac w tym tryb szyfrowania AES czy TKIP. W802,1X jest tryb szyfrowania WEP ktory typ zabezpieczen i tryb szyfrowania jest najlepszy
DM maniac i mietek juz po malym tuningu :D

Użytkownik

Tematów: 17

Wysłano: 2008-03-28, 19:34

Wybacz szczerosc, ale chyba troche panikujesz ;) Net nie jest juz jakis ekskluziwem, zeby az forsowac skomplikowne zabezpieczenia w celu paru minut zabawy... Tak naprawde to wystarczy =, ze ustawisz jakies w miare dlugie haslo z cyframi i duzymi literami i to powinno wystarczyc. A jak zobaczysz w sieci intruza, to po pierwsze mozesz zmienic haslo, a po drugie scigac go po jego IP za wlamanie.
http://chowaniec.el-kfa.net/images/baner.jpg

Użytkownik

DM Maniac

Tematów: 16

Wysłano: 2008-03-29, 11:51

Ja tam wole miec kompa dobrze zabezpieczonego bo mam ku temu powody a to ze chce go najlepiej jak mozna zabezpieczyc to nie panika,chociaz wiem ze w wireless mozna wszystko zlamac
DM maniac i mietek juz po malym tuningu :D
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)