eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Oprogramowanie
Muzyka w MPC

Użytkownik

Tematów: 17

Wysłano: 2008-04-17, 09:22

Wpadły mi wczoraj w łapki piosenki w dziwnym formacie MPC. Miałem je konwertować na MP3, ale lenistwo wzięło górę i ograniczyłem się tylko do zainstalowania odpowiedniej wtyczki do WinAmpa ;) Co ciekawe, WMP odczytywał ten format bez dodatkowych pluginów. Czyżby był to format przygotowany (ewentualnie lansowany) przez M$?

Przy okazji, gdzieś ktoś napisał, że MPC ma lepszą jakość niż MP3... Do dyspozycji miałem tylko głośniczki wbudowane w lapka, dlatego ciężko to było ocenić, ale jestem ciekaw Waszych opinii. Jeśli tak, to może szykuje się nam nowy standard plików muzycznych? Objętościowo zajmują chyba tyle samo miejsca na dysq co MP3...

http://chowaniec.el-kfa.net/images/baner.jpg

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 41

Wysłano: 2008-04-17, 09:35

Tu masz coś o tym formacieLink widoczny tylko dla zalogowanych . Jakieś trzy lata temu pierwszy raz się z nim spotkałem i muzyka brzmiała bardzo ciekawie :D Jak dotąd format nie zdobył wielkiej popularności i pewnie już nie zdobędzie.
Edytowano 2008-04-17, 09:35 przez Szejqer
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Użytkownik

Tematów: 17

Wysłano: 2008-04-17, 09:54

Noo, teraz w epoce przenośnych odtwarzaczy dźwięku to faktycznie wydaje się być bez szans. Dzięki za linka :)
http://chowaniec.el-kfa.net/images/baner.jpg
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Oprogramowanie
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)