eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika
Klawiatura Media Tech MT1218 Rimini

Użytkownik

Tematów: 12

Wysłano: 2008-05-14, 16:23

Czy warto kupic tą klawiature ?? ? A może macie cos podobnego

Link widoczny tylko dla zalogowanych

RIMINI MT1218 to bezprzewodowa, kompaktowa klawiatura multimedialna o nowatorskim wyglądzie i ergonomicznej budowie, idealnie dostosowana do współczesnych komputerów. Klawiatura wykorzystuje fale radiowe do połączenia z komputerem o częstotliwości 2,4GHz. Efektywny zasięg działania sięga nawet do 10 metrów. Odbiornik RF mocowany jest do spodu urządzenia. Na RIMINI MT1218 odnajdziemy 88 klasycznych przycisków o niskim profilu, 16 multimedialnych i internetowych oraz rolkę przewijania, trackball i 2 przyciski myszy. Komfortowa w użytkowaniu.
Media-Tech ? Knows Your Needs ?
Bezprzewodowa, kompaktowa, klawiatura multimedialna
Częstotliwość radiowa: 2,4GHz, 65K kodów ID
Zasięg działania: do 10 metrów
Ergonomiczna budowa
88 klawiszy
16 przycisków multimedialnych i internetowych
Rolka przewijania
Trackball oraz 2 przyciski myszy
Magnetyczny system mocowania odbiornika RF do spodu myszki
Niski profil klawiszy
Zasilana 2 bateriami lub akumulatorami Ni-Mh AAA
Interfejs USB
Zgodność z Windows 2000/ME/XP
Wymiary: 400x145x24mm
Waga: 702g

Link widoczny tylko dla zalogowanych

Edytowano 2008-05-14, 16:25 przez folus

Użytkownik

Tematów: 17

Wysłano: 2008-05-16, 11:10

Jak dla mnie, to ta klawiatura z ERGONOMIĄ nie ma nic wspólnego. Niestandardowe ułożenie niektórych klawiszy i brak bloku numerycznego dyskwalifikują (jak dla mnie) tę klawiaturę już na samym starcie. Czy zwróciłeś uwagę, że w tej klawiaturze nie ma klawisza CTRL? :azz: Są za to dwa FN, jeden obok drugiego. Jaki to ma sens? A może w fabryce pomyliły się komuś naklejki na klawisze? Pracuję na codzień w FireFoxie, który większość skrótów klawiszowych ma podpiętych właśnie do lewego Controla. "Klawiaturowe" przełączanie się między oknami szalenie ułatwia pracę.

Sprawdź, czy odbiornik sygnału radiowego z klawiatury ma jednocześnie opcję ładowania akumulatorków. Jest to ważne - w momencie gdy przestaną działać, zamieniasz akumulatorki z klawiatury z tymi z odbiornika i działasz dalej.

Reasumując - ten keyboard nie jest moim zdaniem wart nawet 100zł, nie mówiąc już o 200... Inna sprawa, że spędzam przy różnych komputerach ok.10-12 godzin dziennie (praca i dom) i każda zmiana nie wychodzi mi na dobre. Miesiąc zajęło mi "nauczenie" się układu klawiszy w moim laptopie i teraz jest już jako-tako, chociaż o pełnym komforcie oczywiście nie ma mowy. Tego Media-Techa nazwałbym wręcz "antyergonomicznym". Dziękuję za uwagę. :P

EDIT:
Właśnie doczytałem, że nie ma sterowników pod Vistę. Wiadomo, teraz każdy na nią faka, ale za 2-3-4 lata wszyscy się na nią przesiądą i może być bieda. Znaczy: większość klawiszy będzie działać, ale o bajeranckim sterowaniu WinAmpem możesz zapomnieć :P

Edytowano 2008-05-16, 11:14 przez Niekumaty
http://chowaniec.el-kfa.net/images/baner.jpg
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)