eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » GPS
NAVIBE GB735 a PENTAGRAM P3104

Użytkownik

Tematów: 4

Wysłano: 2008-05-28, 19:38

Jak maja sie te dwa odbiorniki GPS do siebie? Ktory polecacie? Prosze o opinie i ewentualnie opis doswiadczen. :)

Użytkownik

Tematów: 4

Wysłano: 2008-06-10, 12:13

Nie mogę porównać GB735 i pentagrama P3104, natomiast mogę się podzielić swoimi spostrzeżeniami jeśli chodzi o o porównanie GB735 a pentagrama p3101 (miałem oba).
Niestety nie będę zbyt pomocny. Różnice są bowiem niewielkie. Oba moduły dobrze trzymały sygnał, miały podobny czas startu. GB735 jest na Sirf Starze III a P3101 na MTK-u, różnią się jeszcze ilością kanałów gb735 - 20, P3101 -32, ale oprócz tych technicznych informacji, w użytkowaniu nie zauważyłem szczególnej różnicy. Może tylko jedną, w p3101 dłużej trzymała bateria, ale to jest akurat nie do końca zależne od modułu. Osobiście wybrał bym po prostu tańszy.

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 41

Wysłano: 2008-06-10, 12:28

Ja mam tylko GB735 więc tylko o niej mogę napisać. Używam ją już jakiś czas, biedaczysko trochę przeżyła. Moim zdaniem jest solidnie zrobiona, miła w dotyku obudowa, bateria trzyma jak dla mnie bardzo długo, jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi sie wyładowała podczas wyprawy. Często korzystam z tego odbiornika chodząc po lesie do zapamiętywania tras, wtedy 735 leży sobie w bocznej kieszeni spodni (bojówki) lub w kieszeni bluzy i bez problemu w gęstym lesie łapie satelity. Kupiłem nową za 150zł. więc to bardzo tanio. Jestem zadowolony z zakupu.
Edytowano 2008-06-10, 12:29 przez Szejqer
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Użytkownik

Tematów: 0

Wysłano: 2008-06-13, 13:49

Tez ostatnio mialem ten dylemat i wybralem Pentagram 3101. Nie zaluje. Jest bardzo czuly i bateria trzyma sporo, w sumie to jeszcze nie wiem ile bo mam go niecale dwa tyg i mimo iz jezdze z nim srednio 2godz dziennie to jeszcze mi sie nie rozladowal
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » GPS
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.

Debt Consolidation - Loans - Mobile Phones - Internet Marketing

© miniKOMP :)