eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności
Mobilny internet nareszcie w Play

NewsWriter

Tematów: 100

Wysłano: 2008-07-03, 14:05

Play zaprezentował długo oczekiwaną ofertę mobilnego dostępu do Internetu - Play Online. Ze sprzedażą operator startuje 7. lipca, a do końca roku chciałby pozyskać 20 tys. klientów. W abonamencie za 45 zł i umowie na 12 miesięcy, użytkownik otrzymuje 5 GB transferu. Po przekroczeniu limitu zostanie wprowadzone ograniczenie prędkości do 32 kb/s. Za to będzie można dokupić kolejny limit 5 GB po niższej niż abonament cenie. Oferta działa tylko i wyłącznie w sieci Play, sprzedawane karty nie będą miału uruchomionego roamingu krajowego w Plusie. Prędkość transferu wynosić ma do 1 Mb/s w downlinku i do 384 kb/s w uplinku. W przyszłości planowana jest oferta z większym limitem. Z informacji wynika też, że pojawi się oferta z laptopem. W planach jest też oferta prepaid.

Aktywacja usługi to koszt 9 zł. W ofercie będzie także modem (prawdopodobnie Huawei E220) w cenie 69 zł (zakup w Internecie to koszt 39 zł). Użytkownik będzie miał możliwość wzięcia usługi na 7-dniowy test.

Usługa startuje 7. lipca i w tym momencie obejmować będzie zasięgiem 28 miast. Start określany jest jako faza testowa, a kolejne odsłony zapowiadane są na wrzesień.

Dostępne miasta to: Białystok, Bydgoszcz, Gdańsk, Gdynia, Elbląg, Sopot, Kielce, Kwidzyn, Legionowo, Lublin, Łódź, Mysłowice, Olsztyn, Opole, Piaseczno, Piotrków Tryb., Płońsk, Police, Pruszków, Radom, Rzeszów, Siemianowice Śląskie, Szczecin, Świdnik, Toruń, Tychy, Warszawa, Wołomin.

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 23

Wysłano: 2008-07-04, 19:47

Cytat:

Oferta działa tylko i wyłącznie w sieci Play...

A co to ma niby znaczyć? hyh
http://306team.pl/306team.jpg

Sprzyjające okoliczności znajdują się zawsze na innej drodze...

NewsWriter

Tematów: 100

Wysłano: 2008-07-05, 07:35

Czyli, że w przypadku mobilnego internetu play korzysta tylko i wyłącznie ze swoich stacji bazowych !! Może nie dokładnie to sprecyzowałem, ale to właśnie miałem na mysli.

Użytkownik

Tematów: 13

Wysłano: 2008-07-06, 22:39

Ciekawa oferta. Szkoda ze mojego miasta na liscie nie ma. W ryczalcie licznik mi wskazuje tak do 2-2.5 GB na miesiac wiec to by styknelo. Moze nim ryczalt padnie to obniza cene? Z laptopem to pewnie abonament bedzie wysoki. Chetnie swojego DELLA dalbym na przemial.
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)