Wysłano: 2008-09-14, 01:36
Elo.Kupiłem sobie nowego notebooka, który ma na pokładzie nieszczęsną Viste, ale nie o tym chciałem pisać. Ów notebook posiada czytnik linii papilarnych i za pośrednictwem odcisku palca chciałbym nałożyć logowanie do systemu, ale nigdzie czegoś takiego nie widzę. W panelu sterowania w kontach użytkownika jest to samo co w XP=ku czyli mogę dać hasło literowo-cyfrowe, ale nie ma możliwości użycia jako zabezpieczenia odcisku palca. Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić jak i czy w ogóle można użyć odcisku palca przy logowaniu do Windowsa? W ramach podpowiedzi dodam, że mój notebook to Asus.
Asus M50VC | HTC Touch Diamond WM 6.1 by qsqa| HTC Wizard WM 6.0 by Luklew| iGówno 3G :[ | N6120
Asus M50VC | HTC Touch Diamond WM 6.1 by qsqa| HTC Wizard WM 6.0 by Luklew| iGówno 3G :[ | N6120
Usunąłem ten program z systemu. Sprawdzę czy jest on do zainstalowania na jakieś płytce od notebooka i zobaczę czy teraz się tak da, a jak nie to będę musiał poszukać jakiegoś programu do obsługi czytnika...Zainstalowałem od nowa program Asus security protect manager i program wykrył od razu hasło jakie dałem do Użytkowników i mogłem dodać odcisk palca więc jest już ok