Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » PDA » Pocket PC
HTC TyTn sam łączy się z internetem

Użytkownik

Tematów: 2

Wysłano: 2008-10-10, 23:16

Od pewnego czasu zauważyłem że mój telefon sam łączy się z internetem .Transfer danych jest niewielki około 2-6 kb ale opłata jest naliczana za 50kb W biurze obsługi klienta firmy Orange albo pracują sami dyletanci albo ja mam pecha,nikt nie był mi wstanie pomóc .Chciałem żeby podano mi adres pod który się łączy ale powiedzieli że to tajemnica Zrobiłem hard reset problem na chwile ustąpił Niedawno znowu telefon łączy się i nabija mi rachunek

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 42

Wysłano: 2008-10-11, 08:23

Może sprawdź jakimś managerem procesów czy nie jest odpalony jakiś podejrzany proces. Może zainstalowałeś jakiś program, który się sam uaktualnia ? Np. pogoda, kursy walut, program telewizyjny, rss...
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Użytkownik

Tematów: 4

Wysłano: 2008-10-11, 09:32

Moze masz w skrzynce MMS nieodebrana wiadomość, np jakas reklamę? Mialem niedokonczona konfiguracje konta MMS i za kazdym razem jak otwierałem SMS to MMS tez probowały sie sciagnac.
HTC Himalaya wm5
HTC Himalaya wm6.1
HTC BlueAngel wm6

Użytkownik

Tematów: 2

Wysłano: 2008-10-13, 03:53

Po hard resecie i wyłączeniu dostępu do wapu narazie spokój.Ale dalej nie wiem co za program łączył się z netem .W BOK próbowałem się dowiedzieć pod jaki adres się łączył ,powiedzieli mi że to tajemnica i ta odpowiedz wyprowadziła mnie z równowagi .Po solidnej awanturze pani konsultantka stwierdziła że nie są wstanie ustalić tych adresów .Wygląda to na jakiś wirus .

Użytkownik

Tematów: 0

Wysłano: 2008-11-03, 07:16

Tez mam TyTN II z orange i ten sam problem. Zorientowałem się dopiero po 3 dniach że coś się dzieje - wtedy wszedłem na strone Ornage i okazało się że telefon nabił mi ok. 15PLN za połączenia z nr. 501800800 czyli WAP Orange. Zacząłem kombinować co może łączyć się z net-em. Poczta sprawdzona - aktualizacje wyłączone, no wszystko sprawdziłem - nic, wyłączyłem nawet aktualizacje zegara (a bo ja wiem ?? ;-)) I nic. Skasowałem więc konfiguracje połączenia z WAP-em, no ale zostawiłem ustawienia MMS. I wiecie co ?? To cholerstwo próbuje łączyć się przez serwer MMS !! Nie wiem już co zrobić. Mam dwa typy - albo jakiś MMS próbuje się sciągnąć, albo "coś" robi ta aplikacja "sciągnij" i te wszystkie dodatki Orange World preinstalowane na telefonie. Jak to wywalić ??

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2008-11-25, 13:37

Dziwna sprawa bo rozniez mam TyTN II tylko tyle ze bez simlocka w nim mam WM 6.1 Professional PL, ustawienia mam z Plusa ale nic nie zassysa, a czasem nie masz właczonej sesji GPRS ?
Zapraszam http://mobiportal.pl/
miniKOMP » Forum miniKOMP » PDA » Pocket PC

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)