Ładuje...
..::POMOCY::.. Bootloader 1.01 na m5000 i problem
Użytkownik
Tematów: 2
Wysłano: 2008-10-18, 16:54
Witam serdecznie...Tydzien temu wpadlo mi w rece MDA Pro od Ery..nie wiem dlaczego ale cos mnie pokusilo zeby na probe wgrac WM6. Oczywiscie poczytwaszy sciagnalem odpowiedniego pack'a i zgodnie z instrukcjami najpierw programem JASJAR_BL1.01_RUU_v1.2.exe (stan baterii wowczas 56%)..niby wszystko szlo ok..instalacja trwala (komunikat ostrzegajacy zeby nie odlaczac sprzetu)...w trakcie instalacji Vista znalazl nowe uzadzenie a chwile po tym..program wyskoczyl z informacja error a mda sie wylaczyl..odlaczam go od kabla i probuje uruchomic i zarowno jak podlacze ladowarke albo kombinacja LAMPKA+POWER+RESET i tak na ekranie pojawia sie informacja serial a na dole ekranu v1.01 ...wiec niby wszystko ok bo jak podlacze kabel usb to serial zmienia sie na USB..ale nie moge wgrac systemu...ogolnie jestem jeszcze w temacie mda troche zielony wiec prosze o pomoc..bo jezeli uruchami mi sie po podlaczeniu ladowarki bootloader to zakladam ze baterii nie laduje a czytalem ze upgrade zrzera ok 40% baterii...juz nawet nie musze miec tego wm6 ale chociaz zeby odzyskac dawnego bootloadera w wersji 2.50 chyba ale napewno 2.xx albo wogole uruchomic pda na tym wm5. HELP MEE
Moderator

Stara gwardia
Tematów: 26
Wysłano: 2008-10-18, 19:41
Zrób HR, a na przyszłość nie wgrywaj gotowanych romów przez Vistę.
Opis wg
re_Zmiana ROM-u w tym urządzeniu nie należy do trudnych, robisz ja jednak na własną odpowiedzialność. Opis za tematem kolegi qsqa, pozwoliłem sobie odświeżyć linki jak i opis (zawierał starsza metodę z noID). Zmieniaj ROM na komputerze z Windowsem XP!1. Najpierw tworzymy katalog np. "C:\Upgrade"
2. Kopiujemy do niego pliki z tego linku: Link widoczny tylko dla zalogowanych
3. Następnie ściągamy z Link widoczny tylko dla zalogowanych interesujący nas ROM (polecany jest Link widoczny tylko dla zalogowanych)4. Po ściągnięciu klikamy prawym klawiszem na ściągnięty plik *.exe i rozpakowujemy go
5. Następnie z rozpakowanego katalogu kopiujemy 3 pliki(lub np. tylko plik z ROM-em czyli nk) do "C:\Upgrade"ms_.nbf ---------------------- plik do upgrade EXT ROM
nk.nbf ---------------------- plik do upgrade Windows Mobile
radio.nbf --------------------- plik do upgrade Radio6. Przy odłączonym PDA od kompa klikamy prawym klawiszem myszki na ikonkę ActiveSync i wybieramy "Ustawienia połączenia"
7. Odznaczamy "Zezwalaj na połączenie USB" i "OK."
8. Wprowadzamy PDA w tryb bootloadera czyli naciskamy jednocześnie klawisz "ON/OFF" , podświetlenia i reset.
9. Teraz podłączamy PDA do kompa (pamiętaj żeby bateria była naładowana na 100%) przedtem wyjmując z niego kartę SIM i SD
10. Wchodzimy do "C:\Upgrade" i uruchamiamy "ROMUpgradeUt"
11. Pojawi się okienko z informacja do jakiej wersji robimy upgrade, klikamy "OK." i rozpoczyna się proces flashowania - powinien trwać około 20 min.12. Po zakończeniu flashowania zamykamy okienko, odłączamy PDA od kompa i resetujemy PDA - od tej pory mamy nowy ROM w naszej zabawce
Nie zawsze trzeba wypakowywać plik .exe, szczególnie w przypadku nowszych ROM-ow. Wówczas, proces flasowania Universala możemy zaczac od punku 6.
PAMIĘTAJ BY BATERIA BEZWZGLĘDNIE BYŁA NAŁADOWANA NA 100% A KARTY SIM I SD BYŁY WYJĘTENa Universala nigdy nie powstał oficjalny WM 6.X. ROM-y z ta wersja systemu mogą zawierać niedoróbki i nie zawsze być stabilne. Poza tym na WM 6.X urządzenie zużywa szybciej baterie.
ROM-ow z najnowszym Windowsem Mobile na Universala szukaj tutaj: Link widoczny tylko dla zalogowanychTo tyle. Opis zaczerpnięty z FAQ dla MDA Pro z pdaclub.pl
Asus M50VC | HTC Touch Diamond WM 6.1 by qsqa| HTC Wizard WM 6.0 by Luklew| iGówno 3G | N6120Użytkownik
Tematów: 2
Wysłano: 2008-10-20, 14:46
Serdeczne dzieki za pomoc i wyjasnienie..wszystko smiga na nowo

jeszcze raz dzieki wielkie
Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)