Wysłano: 2008-10-23, 00:53
Nie dawno mialem juz problem z moim MDA PRO...ale dostalem bardzo jasne wytlumaczenie co i jak...w tej chwili problem moim zdaniem jest naprawde ogromny (mam nadzieje ze sie myle i tak naprawde jest banalny)...w kazdym razie po sciagnieciu paczki HELMI_BA_WM6_R0_.exe telefon padl. A bylo to tak:1) W Active Sync 4.5 wylaczylem opcje zezwalaj na polaczenia USB
2) Uruchomilem tel w trybie bootloader
3) Podlaczylem kabel USB
4) Uruchomilem paczke
5) Po odczekaniu chwili pokazalo sie okienko o wersji CE jaka zostanie wgrana
(ku mojemu zdziwieniu nie bylo informacji o wersji aktualnie zainstalowanego
softu, wersji radio wogole bylo pusto a jedynie wyswietlala sie wersja
nowego CE 5.6 albo 5.9 jakos tak z nerwow zapomnialem)
6) Instalacja przebiegala pomyslnie,jednak...na 99% program wyswietlil ERROR i
prosbe o restart urzadzenia i uruchomienia procedury ponownie.
7) Restart i kaplica...Pprzy jakiej kolwiek probie uruchomienia PDA nie dzieje sie nic,a ni nie mozna wlaczyc go normalnie ani w trybie bootloader ani tez w trybie przywracania ustawien
fabrycznych:(
Podlaczajac tel pod kabel USB system informuje ze nie mozna rozpoznac urzadzenia..
Prosze naprawde o fachowa pomoc
2) Uruchomilem tel w trybie bootloader
3) Podlaczylem kabel USB
4) Uruchomilem paczke
5) Po odczekaniu chwili pokazalo sie okienko o wersji CE jaka zostanie wgrana
(ku mojemu zdziwieniu nie bylo informacji o wersji aktualnie zainstalowanego
softu, wersji radio wogole bylo pusto a jedynie wyswietlala sie wersja
nowego CE 5.6 albo 5.9 jakos tak z nerwow zapomnialem)
6) Instalacja przebiegala pomyslnie,jednak...na 99% program wyswietlil ERROR i
prosbe o restart urzadzenia i uruchomienia procedury ponownie.
7) Restart i kaplica...Pprzy jakiej kolwiek probie uruchomienia PDA nie dzieje sie nic,a ni nie mozna wlaczyc go normalnie ani w trybie bootloader ani tez w trybie przywracania ustawien
fabrycznych:(
Podlaczajac tel pod kabel USB system informuje ze nie mozna rozpoznac urzadzenia..
Prosze naprawde o fachowa pomoc

ale mniejsza..wyjme baterie na pare godzin i w miedzy czasie poszukam romow naprawczych...bo mam oczywiscie paczke UNI_TMO....z wm5 na ta platforme ale wgrac jej nie moge dopoki tel nie nawiaze wspolpracy z XP..i szczerze to nie wiem czy takowe romy "naprawcze" sa w stanie polaczyc sie z telem kiedy po podlaczeniu do USB wyswietla komunikat USB Device Not Recognized. (Angielski XP)