eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Operatorzy i usługi
Czy Tak Tak tak może?

Użytkownik

Tematów: 10

Wysłano: 2007-06-20, 18:50

Od dawna już wiem, że zachłanna era tak sobie napisała regulamin swej usługi, że w majestacie prawa mogą ludzi łapać na różne kruczki i luki prawne, w wyniku czego ludzie dostają często astronomiczne rachunki. Kilka miesięcy temu ciągle kupowałem startery tak tak z uwagi na darmowy pakiet 5 mb gprs i wtedy zdumiony zobaczyłem, że gdy na koncie jest jeszcze kilkadziesiąt groszy, to już ma się zablokowane rozmowy wychodzące- czy Tak Tak może tak sobie robić? W idei i orange nawet gdy na koncie są 3 grosze, to inicjować rozmowy i puszczać komuś sygnały, a tu w tak tak nawet gdy jest- o ile dobrze pamiętam- ok. 50 groszy, to już można sobie telefon odstawic na półkę, bo nigdzie nie zadzwonimy! Przecież w tym konkretnym przypadku to jest niezgodne nawet z ich chamskim regulaminem! Czy ktoś już w tej sprawie interweniował w ich dziale obsługi?

Użytkownik

Wysłano: 2007-06-20, 23:36

Teraz napewno wiem, jaki jest nasz rekor wysokości stanu konta, przy którym zostały zablokowane połączenia wychodzące, otóż gdy na koncie było 68 groszy, to już zostały zablokowane połączenia wychodzące, przecież to normalnie bezczelnośc ery!

NewsWriter

Tematów: 36

Wysłano: 2007-06-21, 16:46

Przestań już ciągle beczec. Zmień sobie operatora. W końcu masz aż pięciu do wyboru.
http://img227.imageshack.us/img227/6851/bobdj7ppvf9.gif
http://www.radioitalo4you.net/forum/gfx/r2.gif
http://www.motoklub.org/chat/logo.jpg

Użytkownik

Wysłano: 2007-06-22, 16:35

Bardzo proszę o skasowanie tego zaczepliwego komentarza, bo raz ze nic nie wnosi on do tematu, czyli można przecież napisać, że autor tematu się myli, bo przecież era nie jest wcale zła (albo wręc jest idealna), a inni operatorzy są o sto razy gorsi, albo można było napisać, że autor tematu ma rację, oraz podać na to ileś tam przykładów. Natomiast on swoją radą- przecież możesz zmienić operatora- to on udawadnia, że obce jest mu czytanie tekstu że zrozumieniem, bo przecież inaczej by zrozumiał, że z erą nie nie mam już nic wspólnego. Ani to co on w swym komentarz napisał, to nie jest śmieszne, ani mądre, ani życzliwe, więc po co pisze się takie komentarze? Będzie to dla mnie zawsze zagadką...
Edytowano 2007-06-22, 17:14 przez FUX

Użytkownik

Wysłano: 2007-06-30, 22:31

co jest- wy tak nie macie, czy po prostu olewacie to, że era was robi w konia ?? Ja przynajmniej nie zamierzam się z tym pogodzić, że w moim kraju jest takie złodziejstwo! Dlatego niech tylko będę miał czas i forsę i cierpliwość, to ja tych erowych złodzieji do ziemi wdeptam! Niech się oni modlą, aby nie byłem w wa-wie i abym nie miał czasu na odwiedziny do ich siedziby. Jak to jest, mam kasę na parę sms, a nie mogę nawet puścić sygnału? Gdzie tu prawo i sprawiedliwość cholera

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2007-08-21, 12:40

Tak mają ustawione zabezpieczenia systemowe i nic na to nie poradzisz :) Np jesli masz jakies pakiety minut i już nie masz środków na końcie to do -6zł możesz jeszcze wykorzystać te minuty i tylko je o sms zapomnij, musi być conajmiej 0zł na koncie by móc korzystać z paczki smsów. Druga sprawa po załadowaniu srodków na konto powinno w ciągu paru sekund być wszystkie usługi włączone a tu nic, możesz tak czekać aż umrzesz a system nie włączy Ci GPRS i MMS i SMS wtedy interwęcja do BOKU a tam konsultant mówi że w ciągu 2 godzin od załadowania środków, powinny być włączone usługi. Co jest fajne to opieraja się na regulaminie a w regulaminie nie ma żadnej wzmianki w jakim czasie usługi powinny być włączone przez system, co się łapią na swojej niewiedzy regulaminu :P wtedy go przyciskasz i prosisz jeszcze raz o jego nazwisko i imie wtedy wie że już coś zle powiedział i daje ci na przeprosiny 20 era jednostek :D Swoją droga połączenia wychodządze są blokowane po przejściu(tu zależnie od taryfy jaką masz np 0,59gr za minute) właśnie tej kwoty :) To takie minimum .

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 26

Wysłano: 2007-10-26, 11:06

Pantg jeśłi kupujesz startówkę za 9zł (8zł na koncie i karta ważna przez 2 tyg.) i używasz tego netu dłużej niż 2 tyg to nie dziw się, że masz blokadę połączeń wychodzących.
http://306team.pl/306team.jpg

Asus M50VC | HTC Touch Diamond WM 6.1 by qsqa| HTC Wizard WM 6.0 by Luklew| iGówno 3G :[ | N6120

Użytkownik

Wysłano: 2007-10-27, 20:27

Pantg powiedz kiedy bedziesz w Warszawie, chetnie zobacze sobie Twoja interwencje :D . Prawde powiedziawszy KAZDA siec ma w nosie pojedynczego uzytkownika (chyba , ze masz fakturki na ponad kilka tysięcy zl) i nawet jak ich odwiedzisz to leja na ten problemm. Nie beda modernizowac systemu, ktory chroni ich przed stratami, bys mogl nadzwonic na ujemny stan konta.
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Operatorzy i usługi
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)