JaroFon SYMBIAN BlackUżytkownik
![]()
Tematów: 31
Użytkownik
Tematów: 0
Użytkownik
jak to zrobic w sony ericsson w950i zeby byl tomtom Użytkownik
Tematów: 1
bardzo proszę o linka. Ja niestety poświęciłem sporo czasu
i nic nie znalazłem. Będę wdzięczny za pomoc.Marcin
Użytkownik
Posiadam e50 i po zainstalowaniu wersji tt 6.01 i 6.02 pojawia mi sie jakies niemieckie menu napisy po niemiecku po przejsciu dalej cos w stylu kaine karte" i wychodzi z programu.
Czy ktos spotkal sie z czyms podobnym?
pozdrawiam
Użytkownik
![]()
koziolek1 na mojej stronce w dziale Link widoczny tylko dla zalogowanych jest TomTom6 dla UIQ3.
m_happy ojaka mape Ci chodzi
kubi musisz wejsc w ustawienia i przelaczyc na pl menu, powyzej dalem screena. Po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu pierwsza opcja jaka sie pojawia to jezyk menu , musiales zle kliknacJaroFon SYMBIAN Black
Użytkownik
Użytkownik
![]()
...udało się
- telefon przemówił "ludzkim głosem", tyle że przeniosłem same pliki które były po rozpakowaniu WinRar'em w folderze "LektorPL.TT", a w nim był właśnie folder "voices" i to z niego wyciąłem 5 plików które wlejiłem do folderu "tomtom" z innymi tam istniejącymi już plikami na karcie telefonu. No to jak to jest z tym plikiem czy folderem "VOICES" bo nie rozumiem tu czegoś
cytat Jarofon; 1. Pliki z lektorem wklejasz luzem do folderu voices.
2. Teraz zassij lektora i pliki wklej luzem do folderu voices
2. Jesli po zainstalowaniu TomToma niema folderu voices to poprostu tworzymy go menagerem plikow bezposrednio na karcie pamieci i do niego wrzucamy pliki z lektorem.
Przecież te pliki były w folderze "voices" tuż po rozpakowaniu WinRar'em, to po co miałem go tworzyć
Natomiast folder "voices" z pięcioma plikami nie działał ani na karcie ani w folderze "tomtom" dopiero po przeniesieniu ich luzem do folderu "tomtom" (na karcie) pojawił się głos PL Niestety muszę poczekać z pełną oceną mojej pracy do czasu aż będę miał moduł GPS, a to potrwa pewnie kilka najbliższych dni, więc do tego czasu będę żył w niepewności
Użytkownik
![]()
(3 podstronka)Użytkownik
Użytkownik
![]()
![]()
Użytkownik
![]()
Użytkownik
![]()
"Aquarius ja dobrze pisalem a Ty dobrze zrobiles, poprostu miales po rozpakowaniu folder voices i wystarczylo go skopiowac na karte ale skoro na karcie miales juz folder voices to kopiujesz te 5 plikow ktore byly w foldeze vojces po rozpakowaniu i wklejasz juz do istniejacego folderu voices na karcie."Wydaje mi się że jednak zrobiłem inaczej, gdyż owe 5 plików przeniosłem nie w folderze "voices" z komputera na kartę i nie do folderu "voices" na karcie, bo takiej nazwy tam nie zauważyłem tylko w postaci samych plików wkleiłem je bezpośrednio do folderu "tomtom" istniejącego już na karcie z wieloma innymi plikami typu np. data32chk czy data32vif oraz game.cfg, Munich (plik bin), elcin.vif i inne podobne.
Dopiero wtedy odezwał się w moim tel. lektor PL. Oczywiście wcześniej zrobiłem tak jak opisałeś czyli folder "voices" z pięcioma plikami w środku po rozpakowaniu WinRar'em przeniosłem na kartę, ale lektor nie reagował.Więc zrobiłem tak jak napisałem powyżej, a o czym wspomniał kolega RAVEL (Thanks);
cytat: "w tomtomie v6.02 może nie być folderu voices. Będziesz musiał skopiować te pliki bezpośrednio do folderu tomtom na karcie w telefonie."
...i zadziałało chyba
Oczywiście WIELKIE DZIĘKI Wszystkim, a Tobie szczególnie Jarofon
Mam wielką nadzieję że po tej konfiguracji wszysko będzie działać wraz z modułem GPS na który nie mogę się jeszcze zdecydować. Zastanawiam się nad; Nokia LD-3W, Holux M-1000 i kilka "no name" typu CMJ-1000 SiRF 3 czy SIRF STAR 3 NAVIBE. Ceny też zróżnicowane od ok. 100-300
Użytkownik
![]()
Użytkownik
Użytkownik
![]()
![]()
Użytkownik
![]()
"Ale wklejajac pliki z lektorami do folderu tomtom tez bedzie dzialac ;)"No to wszystko jasne
Teraz czekam już tylko na zamówiony dzisiaj moduł GPS; QSTARZ BT-Q818 na chipset'cie MTK podobno dużo bardziej czułym od wcześniejszego SIRF STAR III, a więc i lepszy od Noki (?). Wiem że to nie ten temat ale może ktoś z Was zna bliżej ten model
Link widoczny tylko dla zalogowanychPytanko jeszcze dotyczące 4 części z mapą niemiec, jak to powklejać na karte
Użytkownik
![]()
![]()
Użytkownik
![]()
Użytkownik
![]()
Telefon Nokia E65.
Użytkownik
![]()
Tematów: 41
intel core2 Quad Q6600 (4*2.66) (oc 4*3.2)
4*1gb ddr2 1066
2*Nvidia 7800 GTX 512mb
750gb
win xp pro
Użytkownik
![]()
Użytkownik
![]()
Użytkownik
mam nokie n73 wgralem tom tom 6.02 i chodzi ale mapy wymagaja kodow ktorych wciaz nie moge znalezc czy ktos cos moze podpowiedziec jak je wygenerowac albo skad pociagnac
dzieki z gory pozdro dla wszystkich.
Użytkownik
![]()
![]()
mnich111 napisał:
Aquarius jak dotrze do Ciebie ten QSTARZ to napisz jak się sprawuje. Miałem kupić nokie ale chyba wezme tego.Już dotarł
Pierwsze wrażenia pozytywne, urządzenie wzbudziło moje zaufanie to też szybko przystąpiłem do pierwszej instalacji. Bardzo szybki czas reakcji od momentu włączenia, już po chwili na ekranie widziałem swoje dokładne położenie. Nie sprawiało też większych problemów to że ów test przeprowadziłem w mieszkaniu (blok z żelbetonu). Najważniejszy naturalnie był sprawdzian podczas krótkiej jazdy i tu też bez żadnych niespodzianek - po prostu rewelacja, tak samo jak funkcja Auto on/off również działa bez zarzutu. Jednak kiedy przyjdzie czas na dłuższą przejażdżkę zweryfikuję moje pierwsze doświadczenia i chętnie się nimi podzielę.
Przyznaje oczywiście że nie mam porównania z innymi urządzeniami jak np. Nokia ale nie żałuje na razie mojego wyboru.TT6; potrzebna mapa francji i beneluxu, ma ktoś takie zestawienie
Użytkownik
![]()
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)