eltorros.com połączona wyszukiwarka torrentów
Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Operatorzy i usługi
błędy w taryfikówaniu simdaty?

Użytkownik

Tematów: 10

Wysłano: 2007-06-28, 17:47

od pewnego czasu używam simdaty i byłem całkiem zadowolony z niskich kosztów, bo na miesiąc zużywałem ok od 10 do 15zł na miesiąc, tak że nawet zostawała mi kasa na ponad planowe dzwonienie, bo i tak co miesiąc trzeba zasilać konto kwotą 30zł, a działo się to mimo tego, że nie dbałem o stan konta i dlatego miałem włączoną grafikę, oraz wysyłalem dużo fotek i filmików mailem. Potem doszłem do wniosku, że po kiego mam co miesiąc wydawać 30zł, jak mogę od raz na trzy miesiące wydać na doladowanie 50zł, to sobie zaoszczędze 40zł. Jednak ku mojemu wqr..niu, nagle bardzo szybko zaczęły topnieć środki na moim koncie, po prostu im bardziej się ograniczałem w szastaniu na necie, im bardziej wyłączalem grafikę, im częściej wybierałem wersje mobilne- czyli wap i xhtml, a nie htmll, to tym szybciej znikały pieniądze na moim koncie! Teraz z salonu plus dzwoniłem do obsługi klienta i im o tym mówiłem, ale jakaś pani to sprawdziła i podobno jest wsio ok! Dlaczego tak jest? Czemu nagle muszę tak dużo płacić? Dodam jeszcze, że nawet gdyby nagle system mylnie zaczął mi naliczać osobom wychodzące i osobom przychodzące, to i tak płacę za dużo za gprs... Tak na oko, to teraz płacę za gprs dwa razy więcej mimo, że teraz zacząłem się dużo ograniczać. Czy Wy też tak kiedyś mieliście? Jaką może być tego przyczyna?

Użytkownik

Wysłano: 2007-06-29, 02:15

ej Wy tam- nie spać, tylko pomóżcie mi, co mam w takiej sytuacji zrobić? Pamiętam, że kiedyś to był bardzo popularny temat, że simdata źle nalicza koszty, no ale wtedy po prostu w plusie przez jakiś czas źle działał system taryfikujący i wtedy nieomal każdą reklamacje plus rozpatrywał na korzyść użytkowników kart plusa, ale teraz ten system chyba działa już dobrze? A jak Wam nalicza simdata?

Użytkownik

Tematów: 9

Wysłano: 2007-06-29, 02:38

A czy przypadkiem nie zmieniles telefonu albo profilu polaczenia na apn wap ??
Bo 3gr za 100KB nalicza tylko gdy laczysz sie przez apn www a przez apn wap nalicza 3gr za 10KB wiec wychodzi 10 x drozej.
pixel@minikomp.com
http://hyperscript.republika.pl/mobilezone_cs_line.gif

Użytkownik

Wysłano: 2007-06-30, 21:34

kiedyś rzeczywiście tak było, a nawet gorzej, bo całe 20zł ze startera wcieło mi w ciągu kilku dni. bo miałem źle ustawienia i co chwilę przełączało mnie z gprs na csd, ale teraz ustawienia mam dobre, a co najważniejsze, teraz tylko używam miniopery w siemensie, a siemensy obsługują jave tylko przez profil internetowy, więc nawet gdyby miałem źle ustawienia, to bym po prostu nie ruszył z miniopery, ale ja mam ustawienia dobre, a reszta wykasowane, aby nie kupić losu.

Użytkownik

Tematów: 2

Wysłano: 2007-07-01, 07:47

Podobno mini opera lubi zrywac polaczenie. Nie wiem jak Twoj siemens trzyma sesje ale rozne fony roznie z tym wynalazkiem dzialaja. Faktem jest, ze ruscy kombinowali z modami tak, zeby wlasnie mo trzymala sesje. Przy zalozeniu, ze opera u Ciebie sie rozlacza, to placisz za kazde zainicjowanie gprs. Nie wykorzystujesz wiec pelnych pakietow tylko robisz prezent opowi. Czy wczesniej nie uzywales glownie przegladarki telefonu? Wtedy fon pewnie trzymal sesje a na operze nie.
A.S

Użytkownik

Tematów: 0

Wysłano: 2007-07-27, 21:35

Witaj, Pantg. Czy chodzi u ciebie Siemens po profilu APN w Plusie? Jakiego masz Siemensa? Pytam, poniewaz moj siemens S65 nie chce chodzic po APNie. Korzystam teraz z tych pakietow w simplusie. Dzieki.

Użytkownik

Tematów: 8

Wysłano: 2007-09-24, 22:04

jelsli chodzi o simdate to sie ona strasznie nie opłaca.. bo teraz jesli kogos by to interesowało to najlepiej jest kupic zwykły starter plusa i wykupic pakiet internetowy za 10 zł. dostaje sie wtedy 50MB na smiganie. ja teraz z tego korzystam i jestem zadowolony. juz miesiac uzywam i dopiero 20 MB mi zezarło... takze sie opłaca bo tak za 50 MB zapłaciłbym 15zł a tak mam za 10. polecam
W winie mądrość! W piwie siła! A w wódce - mikroby! :D
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Operatorzy i usługi
  1. Fajne Opisy GG • 

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)