Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Oprogramowanie
nagrywanie plyt dwuwarstowych

Użytkownik

Tematów: 10

Wysłano: 2007-07-04, 14:20

wie ktos jak nagrac plyte DL z danymi w nero 7 ?
Prosze o pomoc bo nie mam pojecia. Nagrywarka moja umozliwia zapisywanie na plytach DL
ale w nero jak wrzuce dane 7,9GB to pokazuje ze jest za malo miejsca, mimo ze przy pasku na dole przestawione jest na DVD-9.

Użytkownik

Tematów: 9

Wysłano: 2007-07-08, 13:47

:hmm: Wydaje mi sie, ze albo czesc dysku jest zarezerwowana na dane dotyczace zapisu, albo jednostki zmieniaja sie co 1000 a nie co 1024...
Nie wiem dokladnie, ale to moze byc tak samo jak z DVD na ktorych pisze 4.7 GB a mieszcza ~ 4.38 GB.
Sprobuj zapisac troche mniej danych to juz bedziesz wiedzial gdzie jest ta realna granica ilosci danych.
pixel@minikomp.com
http://hyperscript.republika.pl/mobilezone_cs_line.gif

Użytkownik

Tematów: 10

Wysłano: 2007-07-12, 14:27

juz wszystkiego chyba probowalem i nic nadal pokazuej ze jest malo miejsca. Wyglada to tak--> wkladam plyte, uruchamiam nero. Dla pewnosci w programie biore informacje o nosniku i pokazuje ze ma on chyba ok 7,9gb pojemnosci. Wrzucam dane ktore chce nagrac naciskam nagrywanie, pokazuje sie info ze jest za malo miejsca na plycie i czy chce ja przepalic (pokazuej ze plyta ma 7,9gb a ja chce nagrac ok 20mb wiecej) naciskam ze tak a za chwile drugie info zebym wlozyl nosnik o wiekszej pojemnosci, i info ze plyta ma 4,3gb. To juz wogole zglupialem.
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Oprogramowanie

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)